Anyagok a hatékony szőnyegtisztításhoz

Az anyagok típusai

Természetes gyapjú

A legtöbb szeszélyes, óvatosan kezelje a foltokat.

Gondoskodás:

 • porszívó
 • nedves tisztítás (kivéve a kézzel szőtt gyapjúszőnyegeket) évente egyszer vagy kétszer, míg a bevonatnak vízszintesen kell megszáradnia jól szellőző helyiségben.

Megfelelő termékek: a lehető legkíméletesebbek, természetes alapon (például napszappan), vagy speciális mosószerek gyapjútermékek tisztítására, például Meine liebe hab.

Vásárlás módja: kész, vagy előre felvert (kis mennyiségű meleg vízben) sűrű habot vigyen fel a foltra, hagyja a gyártó által megadott ideig, hogy nedves törülközővel távolítsa el a termék habját és maradványait, és hagyjuk megszáradni.

Otthoni módszer:

 • Szódabikarbóna
 • Ecet

Nem megfelelő termékek: univerzális szintetikus, gőztisztítók (a gyapjú “összezsugorodik”).

Juta

Általában a juta szőnyeg vásárlásakor védő polimer kompozícióval kezelik – így nem szívja fel jól a nedvességet és a szennyeződés nem eszik a szálakba. Ennek ellenére az ilyen bevonaton lévő foltokat nagyon gyorsan el kell távolítani, különben nehéz lesz megszabadulni tőlük.

Gondoskodás:

 • porszívó;
 • vegytisztítás jutaanyagnak szánt termékekkel.

Nem megfelelő termékek: nedves és gőztisztítás, fehérítő.

Kötött szőnyeg

Professzionális tisztítás ajánlott.

Ápolás: porszívó.

Alkalmatlan eszközök: nedves tisztítás, beleértve a havat is.

Vászon vagy pamut szőnyeg

Professzionális tisztítás ajánlott.

Ápolás: porszívó.

Nem megfelelő termékek: nedves tisztítás, gépi mosás.

Szintetika

Könnyen tisztítható, mosható, folteltávolító és tisztítószerek használhatók.

Gondoskodás:

 • porszívó hetente egyszer vagy kétszer;
 • gőztisztítás;
 • nedves tisztítás (minden típusú szőnyegnél óvatosan használja ezt a módszert ragasztóhátú termékeknél).

Alkalmas termékek: Univerzális szőnyegtisztító.

Vásárlási módszer: folteltávolítót vigyen fel a foltos területre foltos mozdulatokkal, például – Vanish (bármilyen formátumban, amely kényelmes az Ön számára: gél, spray, ha por, akkor sűrű habbá habosítják) hogy ne menjünk túl messzire.

A friss talaj időtartama 5-10 perc, száraz-30-60. Ha a foltot nehéz eltávolítani, hagyja a folteltávolítót a foltos területen, amíg teljesen megszárad. Ne szárítsa hajszárítóval vagy más elektromos készülékkel a folyamat felgyorsítása érdekében!

Az idő letelte után nedves ruhával távolítsa el a maradék tisztítószert (jó, ha szöszmentes törülközőről van szó).

Ha egy idő után észreveszi, hogy kellemetlen szag marad a helyszínen, használjon porfolteltávolítót – ossza szét a felületen, és hagyja néhány percig (5-10), majd távolítsa el egy porszívóval. A por összetevői elnyelik a kellemetlen szagokat, és ezenkívül eltávolítják a port. Ez a technika különösen hatékony hosszú halom szőnyegeknél.

Otthoni módszer: Ugyanaz, mint a gyapjúszőnyegeknél.

Nem megfelelő termékek: Óvatosan használjon fehérítő folteltávolítókat.

Собачка на ковре

33 hozzászólás


 1. XEvil-a legjobb captcha megoldó eszköz korlátlan számú megoldással, szálszámkorlátok és a legnagyobb pontosság nélkül!
  XEvil 5.0 támogatás több mint 12.000 típusú kép-captcha, tartalmazza ReCaptcha, Google captcha, Yandex captcha, Microsoft captcha, Steam captcha, SolveMedia, ReCaptcha-2 és (igen!!!) ReCaptcha-3 is.

  1.) Rugalmasan: beállíthatja a logikát a nem szabványos captchákhoz
  2.) Könnyű: csak indítsa el a XEvil-t, nyomja meg az 1 gombot – Ez automatikusan elfogadja a captchas-t az alkalmazásból vagy a szkriptből
  3.) Gyors: 0,01 másodperc egyszerű captchas, ról ről 20..40 másodperc a ReCaptcha-2-re, és kb. 5…8 másodperc a ReCaptcha-3 számára

  Használhatja XEvil bármilyen SEO / SMM szoftver, bármilyen értelmező jelszó-ellenőrző, bármilyen analitikai alkalmazás, vagy bármilyen egyéni script:
  XEvil támogatja a legtöbb jól ismert anti-captcha szolgáltatások API: 2Captcha.com, RuCaptcha, AntiGate (Anti-Captcha.com), DeathByCaptcha, etc.

  Érdekel? Csak keressen a Google “XEvil” további információért
  Olvassa el ezt – akkor működik! ;)))

  P.S. Új XEvil 6.0 megtöri hCaptcha, FunCaptcha és ReCaptcha Enterprize

  http://XEvil.net/

 2. Нові сучасні фільми дивитися українською мовою онлайн в хорошій
  якості HD Link

 3. ❤️ Denise want to meet you! Click here: https://clck.ru/e7B8h?h=d13d0d9b4f9ab57130fd6d18d33e0b32- ❤️ szerint:

  tqxr08

 4. ❤️‍🔥 Susan is interested in your profile! More info: https://clck.ru/ehZn7?h=d13d0d9b4f9ab57130fd6d18d33e0b32- ❤️‍🔥 szerint:

  5e2kepg

 5. ❤️‍🔥 Bertha is interested in your profile! More info: http://bit.do/fT3fH?h=d13d0d9b4f9ab57130fd6d18d33e0b32- ❤️‍🔥 szerint:

  6edd1r8

 6. 💘 Adrianne just viewed your profile! More info: https://telegra.ph/insta-sex-04-14?h=d13d0d9b4f9ab57130fd6d18d33e0b32- 💘 szerint:

  fijf6v

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.