HOGYAN TISZTÍTANI SZŐNYEGET HOSSZÚ CSÚCSON?

A hosszú halom szőnyegek senkit sem hagynak közömbösen. Egyre gyakrabban megtalálhatók a belső magazinok oldalain. Ez nem meglepő, mert sokkal puhábbak és kényelmesebbek, mint a rövidebb alvó társaik. Sokan azonban attól tartanak, hogy a bozontos szőnyeget nehéz lesz tisztítani, és gyorsan romlik.

A modern gyártók olyan anyagokat próbálnak használni, amelyek szennyeződésállóvá és tartósvá teszik őket. De mindenesetre tudnia kell, hogyan kell ápolni egy hosszú halom szőnyeget.

Sahara_RS1276-R386-int1.jpg

Tippek a szőnyeg tisztításához hosszú csuklóval

Természetesen a legjobb, ha rendszeresen elviszi szőnyegét egy professzionális vegytisztítóba. De ez a gondozási módszer nem tulajdonítható a költségvetésnek, ezért találjuk ki, hogyan lehet otthon tisztítani a bozontos szőnyeget.

Sahara RS1276-R386

HOGYAN TISZTÍTANI SZŐNYEGET HOSSZÚ CSÚCSON?

Porszívózza a szőnyeget legalább hetente egyszer. A tisztítást alaposnak kell lennie, még akkor is, ha kívülről nem látható sok szennyeződés (gyakran az alom mélyen a kupacba esik). Az ecsetet lassan, óvatosan és különböző irányokban kell mozgatni annak érdekében, hogy minden bolyhot felemeljen. Porszívó használatakor különös gonddal kell megközelíteni a bojtos és kézzel készített termékeket, amelyek halmát latex alapon tartják.

Уборка ковра с длинным ворсом Moonlight RM1469-R510

HOGYAN KERÜLJÜK EL A Szőnyegváltozat elfogadását?

A magas és finom halom viszonylag kis sűrűségű, ezért nem javasoljuk, hogy nehéz belső tárgyakat helyezzen rá. Ellenkező esetben a halom gyorsan habozni fog a hatalmas bútorok lába alatt, és elveszíti tulajdonságait. Ezenkívül rendszeresen fordítsa meg a szőnyeget 180 fokkal, hogy a kopás egyenletesen oszlik el a felületén, és ne legyenek „jól járható” utak.

Ковер с длинным ворсом в интерьере Shiny 1039-65400

HOGYAN Távolítsuk el a nedves foltot a szőnyeghálóból?

Ha kiömlött valamit a szőnyeg hosszú halmára, azonnal törölje le a szennyeződést és a felesleges nedvességet. Fontos, hogy ne dörzsölje a foltot, hanem óvatosan törölje le, amíg teljesen megszárad. Használjon speciális szőnyegtisztítót. Soha ne használjon agresszív anyagokat és fehérítőszereket!

Corvette_Cream-int.jpg

HOGYAN FRISSÍTSÜK A SZŐNYEGET HOSSZÚ CSÚCSON?

Használjon légkondicionáló szőnyegtisztítót a szőnyeg hosszú halmának felemeléséhez. Ha nem talál speciális terméket, akkor próbáljon ki egy szokásos öblítőszert vízzel hígítva (de először tesztelje egy nem feltűnő területen). Tisztítás után nagyon óvatosan kell fésülni a halmot, felborzolni és megadni a kívánt pozíciót.

Уборка ковра с длинным ворсом Luna OL1564-O13