Hogyan tisztítsam a szőnyegeket?

De ha az otthoni körülmények jobban megfelelnek Önnek, próbálja meg saját maga megtisztítani a kupacot. Ehhez tudnia kell, hogy melyik tisztítás alkalmas a szőnyegre. Olvassa el a termék hátoldalán található információkat. A gyártó ott jelzi az engedélyezett tisztítási módokat. Az amatőr szőnyegszárító más, mint a professzionális. A házban nincs speciális felszerelés szerves oldószerben vagy vízzel történő tisztításhoz. Az otthoni szőnyegápolás kicsit olyan, mint a biotisztítás – kézi tisztítás tisztítószerekkel. Hogyan kell csinálni, mire kell figyelni?

Önkiszolgáló szőnyegtisztítás otthon

Vegyszerek és berendezések

A szőnyegek professzionális tisztítása mindig a portalanítással kezdődik. Javasoljuk, hogy ne hagyja figyelmen kívül ezt a szabályt otthon. Használjon porszívót a por eltávolítására a bolyhokról. Akkor a későbbi kezelés népi jogorvoslatokkal vagy háztartási vegyszerekkel hatékonyabb lesz. Rendszeres karbantartással a bevonatok sokáig megőrzik méltó megjelenésüket. Előfordulhat, hogy tulajdonosuknak nincs szüksége szőnyeg vegytisztításra, eltávolítással. Ha van egy gőztisztító a háztartási készülékek arzenáljában, akkor sokkal könnyebb gondozni a halomtermékeket. A gőzkezelés párhuzamosan egy jó samponnal eltávolítja a friss foltokat és elpusztítja a mikroszkopikus atkákat. Hatékonyan tisztíthatja a szőnyeget samponnal, folyékony szappannal, háztartási mosópor oldattal, halmaztermékekhez való spray -vel. Bármely terméket habnak kell felverni. Maximális tisztítóerővel rendelkezik. Szivaccsal vagy puha kefével vigye fel a halomra, és hagyja néhány percig. A maradék habot oldott szennyeződéssel tiszta, nedves ruhával távolítsa el. A mosószer eltávolítása után a nedves bevonatot száraz, puha ruhával el kell törölni, és hajszárítóval kell szárítani.

Tisztítási tippek

A rövid alvással rendelkező termékek szerények, nehéz elrontani őket. Száraz és nedves tisztítás elfogadható. Ne használjon túl kemény vagy túl erős kefét. Akkor a szőnyeg, szőnyeg tiszta lesz, gyűrődések, kopasz foltok nélkül. Terpentinnel, ecettel, ammóniával tisztíthatja őket. A hosszú halom szeszélyesebb. A túl kemény ecsetelés vagy a túl nagy súrlódás károsíthatja. A legjobb a habot mikroszálas kendővel felvinni. Tedd ezt gyengéd, gyengéd mozdulatokkal a halom irányába. Hagyja rajta a habot 10-15 percig. Törölje le a burkolatot tiszta, nedves, majd száraz ruhával. Fontos a szőnyeg szárítása, mert nedves termékben penész és penész is kialakulhat. A bevonat dohos szagot vesz fel, amelyet amatőr eszközökkel nem lehet eltávolítani. A CLEAN EVERYTHING cég szőnyegtisztítást és eltávolítást kínál saját műhelyébe. Örömmel gondoskodunk gondjairól, miután megkaptuk a vegytisztításra és exportra vonatkozó megrendelést. Egyébként a szállítás oda és vissza is benne van az árban.

Как почистить ковер в домашних условиях

Természetes és szintetikus szálakból készült szőnyegek tisztítása

A legkényesebb ápolást a selyemszőnyegek, a viszkóz és a kézzel készített gyapjú termékek igénylik. Legyen óvatos és óvatos a régi és rozoga szőnyegekkel. Általában nem javasoljuk a selyemtárgyak saját tisztítását. Csak a műhelyben végzett vegytisztítás alkalmas rájuk. Egy speciális dobba helyezik, amelybe szerves oldószert táplálnak. Szárítsa meg a bevonatot lapított állapotban vízszintes felületen, jó szellőzéssel. Ezt otthon nem teheti meg. A gyapjúszőnyeget porszívóval és gőztisztítóval tisztítják. A szennyeződéseket szódával, ecettel, keményítővel, sóval távolíthatja el tőlük. A vegytisztítás vagy a professzionális biotisztítás alkalmas finom, kézzel készített, ritka, antik szőnyegekhez. Nem javasoljuk, hogy kockáztasson ilyen értékes tárgyakat. Hagyja, hogy a szakemberek vigyázzanak rájuk. A szintetikus szálak gondozása sokkal könnyebb. A szőnyeget rendszeresen porszívózni kell. Időnként végezzen nedves tisztítást. A foltokat azonnal el kell távolítani. Ehhez össze kell gyűjtenie a folyadékot száraz szalvétákkal, majd habos oldattal, sóval, ecettel tisztítsa meg.

Különböző színű tisztító halom – mire kell figyelni

A sötét halmot nem kell liszttel, keményítővel, szódával tisztítani. A szürke virágzás és a fehér foltok még erős porszívóval sem távolíthatók el. Jobb, ha az ilyen bevonatokat ecet, ammónia, szőnyeg samponok oldatával kezelik. A sárga csíkokat hagyó citromlevet nem szabad fehér halomra felvinni. Só, szódabikarbóna, keményítő használható. Speciális habszőnyegtisztítók alkalmasak. Ügyeljen arra, hogy a kiválasztott sampon mely szálakhoz alkalmas!

18 365 hozzászólás