1. Kezdőlap
 2. Lakosság
 3. Bankkártyák
 4. Mastercard Akció

Mastercard Akció

Egyszerűen bankkártyával!


Most igazán megéri kiváltania Takarék Mastercard vagy Maestro bankkártyáját!

Takarék bankkártyák
 

Igényeljen most a Takarékbanktól vagy a Takarék Kereskedelmi Banktól MasterCard vagy Maestro bankkártyát!1 Az első 25 bankkártya igénylő ajándék Lupa-tó családi belépőt kap!2

 

MIÉRT ÉRI MEG BANKKÁRTYÁT HASZNÁLNI?


Kényelmesebb, gyorsabb

 

 • Gyorsabb fizetés a kasszáknál
 • Érintőkártyával és erre alkalmas terminállal már érintéssel is fizethet
 • A bankkártyás vásárlás ingyenes
 • Kontrollálhatja költéseit a napi limit beállításával.
 • A Takarék Bank Zrt. vagy Takarék Kereskedelmi Bank Zrt. (korábban FHB) által kibocsátott Mastercard és Maestro betéti kártyákat több millió kereskedő fogadja el világszerte, többek között éttermek, szállodák és online áruházak is


Külföldön is praktikus lehet

 

 • Elegendő, ha csak minimális valutával indulnak útra, bankkártya használatával jobban járhat.
 • Nemcsak kényelmesebb, de kedvezőbb is lehet, mint a készpénzes fizetés.
 • Ingyenes vásárlási tranzakció külföldön is, az átváltás nem a drágább valuta-, hanem a kedvezőbb devizaárfolyamokon történik.
 • Nem kell előre azon gondolkoznia, hogy vajon mennyi készpénzre lesz szüksége.
 • A nyaralás végén sem kell foglalkoznia a megmaradt külföldi valuta visszaváltásával.
 • A hitelintézetek a külföldi automatás készpénzfelvételnél nem a drága valuta-, hanem a kedvezőbb devizaeladási árfolyamot alkalmazzák, így sok pénzváltónál olcsóbban adják a külföldi készpénzt.

 

 

A készpénznél sokkal biztonságosabb

 

A PIN-kód biztonságot nyújt, ha valaki engedély nélkül vásárolt kártyával, a kártyabirtokos visszakaphatja a pénzét. Elég a kártyakibocsátó Takarékbanknál vagy a Takarék  Kereskedelmi  Banknál jeleznie, hogy olyan vásárlás történt a kártyájával, amit nem hagyott jóvá. Az illetékes bank ekkor elindít egy bankközi reklamációs folyamatot, amelynek során az ügyfél visszakaphatja a pénzét. Ha nincs meg az a személy, aki jogosulatlanul használta a kártyáját, a kár végső esetben a kereskedőt, illetve a kereskedő bankját érheti.
 
 

Internetes vásárlás? Bankkártyával lehetséges

 

 • Az internetes vásárlás többnyire kényelmesebb és sokszor olcsóbb is, számos termék esetében az egyetlen lehetőség a beszerzésre.
 • A webáruházakban a bankkártyás vásárlás biztonságosabb, hiszen a kártyatársaságok szabályzata értelmében, ha egy kereskedő nem teljesít, a vásárló visszakaphatja a pénzét.
 • Az internetes vásárlások egyszerűen lebonyolíthatóak bankkártyával. Ilyenkor minden esetben meg kell adni a kártya pontos adatait: a kártyabirtokos nevét, a kártya számát, a lejárati dátumot és a többnyire a kártya hátlapján található CVV- vagy CVC2-kódot.


Érintéses tranzakcióval történő fizetés

 

Az érintéssel működő fizetésre alkalmas Mastercard kártyájával vagy eszközével bármikor gyorsan és biztonságosan fizethet az erre alkalmas terminálokon. A fizetés minden eddiginél egyszerűbb: nem kell többé aprót keresgélnie a pénztárca alján.
 
 

Mit tegyünk, ha eltűnt a bankkártya?

 

 • Ha ellopták vagy elvesztette a kártyát, azonnal telefonáljon a Takarék Csoporthoz tartozó kibocsátó bank vagy szövetkezeti hitelintézet ügyfélszolgálatára, ahol letiltják kártyáját. FHB logós bankkártyák esetében keresse a Takarék Kereskedelmi Bank ügyfélszolgálatát, Takarékbank bankkártya esetében a Takarékbank ügyfélszolgálatát.
 • A kártya letiltása díjmentes, a kártyapótlásért a mindenkor hatályos Hirdetmény szerinti díjat kell fizetni, ennél nagyobb költség azonban általában nem terheli a kártyabirtokost, ha felelősen használta a kártyáját (például nem adta ki arra jogosulatlan személynek a PIN-kódot). Fontos megjegyezni, hogy az érintéses vásárláshoz 5000 Ft fizetésig nem kérnek PIN-kódot, így a kártya elvesztése esetén a letiltásnak mihamarabb meg kell történnie. Ha a kártyabirtokos felelősen járt el, a kártya elvesztésének bejelentéséig tizenötezer forintig kell viselnie a károkat a vonatkozó jogszabályban meghatározott esetekben, ezen felül  a hitelintézet viseli a következményeket.

 
 

Kinek ajánljuk?

 

A Takarékbank vagy Takarék Kereskedelmi Bank (volt FHB) kibocsátású MasterCard és Maestro kártyáinkat azon lakossági ügyfeleinknek ajánljuk, akik nem szívesen hordanak magukkal túl sok készpénzt, ehelyett szívesebben vásárolnak bankkártyával, gyakran utaznak külföldre, valamint biztonságos banki szolgáltatást kívánnak igénybe venni.

 

 

Igényelhető bankkártyához kapcsolódó szolgáltatások

 

 • Külföldi utasbiztosítás – A kártyához külföldre szóló, legfeljebb 30 napra érvényes baleset-, betegség-, poggyász és utazási biztosítás kapcsolódik, amelynek díját az éves kártyadíj tartalmazza.
 • SMS Szolgáltatás – SMS-ben értesülhet a bankkártyával végrehajtott vásárlási és készpénzfelvételi tranzakcióiról, így folyamatosan nyomon követheti számlaegyenlegének alakulását.
 • TeleBank szolgáltatás – A szolgáltatás igénybe vételével Ön bármikor módosíthatja a kártyájához kapcsolódó használati limiteket, illetve letilthatja, blokkolhatja kártyáját.
  Amennyiben bankszámláját elektronikus úton kapja,  bankkártyával végrehajtott tranzakciókról havonta a NetBank szolgáltatáson elérhető elektronikus bankszámlakivonattal nyújtunk tájékoztatást.

 
Találja meg az igényeinek megfelelő kártyát!

 

Ismerje meg a Mastercard és Maestro kártyát, amely a legtöbb elfogadóhellyel rendelkezik a világon!

 

 

Betéti kártyák

 

Élvezze a kényelmet, és tartsa kézben pénzügyeit: a Mastercard és Maestro kártyákkal világszerte fizethet, és a folyószámláján valamennyi költését nyomon követheti.

 

 

Bankkártyához kapcsolódó díjak, jutalékok

 

A bankkártyával kapcsolatos szolgáltatásokért a Bank a mindenkor hatályos Lakossági Hirdetményben megjelölt költségeket és díjakat számítja fel.

 

A Bankszámlákhoz igényelhető bankkártyák típusáról érdeklődjön fiókjainkban vagy hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat az alábbi telefonszámokon:

 

Takarék Kereskedelmi Bank: 06-1-3344-344

Takarékbank:                            06-1-202-3777

 

 

Felhívjuk figyelmét, hogy az alábbi MNB oldalakon hasznos információkat találhat a bankkártya használatról: https://www.mnb.hu/letoltes/12-a-bankkartya-hasznalata-1.pdf; https://www.mnb.hu/fogyasztovedelem/bankkartyak/bankkartya-hasznalat/bankkartyahasznalat-kulfoldon

 

 

1A Takarék Csoporthoz tartozó bankkártyák kibocsájtója, a Takarék Kereskedelmi Bank Zrt. vagy a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt.

 

2 A 2018. július 03. és 2018. augusztus 15. napja között meghirdetésre kerülő Kedvezményprogramban való részvétel feltétele 2018. július 03. – augusztus 15. napja között lakossági betéti MasterCard vagy Maestro típusú bankkártya igénylése, aktiválása és minimum 20.000 Ft értékben történő sikeres és könyvelt vásárlás, amely Takarék Csoporthoz tartozó lakossági forint vagy deviza bankszámlához kapcsolódik. Az az első 25 olyan ügyfél kapja az ajándék Lupa-tó családi belépőt, aki a vonatkozó Hirdetményben megjelölt feltételeket leghamarabb teljesíti. Az ajándék Lupa-tó családi belépő  az alábbiak szerint kerül kisorsolásra: 20 db Takarékbank, 5 db Takarék Kereskedelmi Bank ügyfeleknek.
 
A tájékoztatás nem teljes körű, az akcióra vonatkozó részletes információkat a Takarék Kereskedelmi Bank Zrt. Kedvezményprogramok Hirdetménye, valamint a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. Bankkártya igénylési és bankkártya használat-ösztönző kampány Hirdetménye tartalmazza.

Csatolt dokumentumok:

Hirdetmények