1. Kezdőlap
  2. Vállalatok
  3. Hitelek
  4. Gazdahitel - Gazdakártya

Gazdahitel - Gazdakártya

NÁLUNK, a Takarékszövetkezeteknél, mindig kiemelt partnerek voltak az agrárágazatban tevékenykedő mikro-, kis- és középvállalkozások, az őstermelők és családi vállalkozók.

E tradíciót szeretnénk erősíteni azzal, hogy gyors hitelbírálat után, kedvező kamatokkal kínálunk hitelt és bankkártyát agrárügyfeleinknek.

 

A Gazdahitel-Gazdakártya a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt., az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ), az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AVHGA) és a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium együttműködésével jött létre 2007. őszén.

 

Hiteligénylők lehetnek az agrárágazathoz kapcsolódó KKV-nak minősülő mikro-, kis-, és középvállalkozások, gazdasági társaságok, egyéni vállalkozók, szövetkezetek, termelői értékesítő szervezetek (TÉSZ-ek), mezőgazdasági őstermelők beleértve a családi gazdálkodókat (családi gazdaságot) és mezőgazdasági kistermelőt, valamint családi vállalkozót.

 

A hitelkonstrukcióhoz az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AVHGA) 80%-os készfizető kezessége kapcsolódik, kedvezményes kezességi díjjal. A kedvezményes díj az agrár „de minimis” támogatás egy típusa.

A hitel könnyebb felhasználása érdekében GAZDAKÁRTYA néven MasterCard Electronic Business bankkártya kerül kibocsátásra, amellyel rugalmasan fizethet a MasterCard Electronic kártya elfogadásra kijelölt helyeken, illetve készpénzt vehet fel az Integráció közel 1.000 készpénzkiadó automatájából és számos ország több ezer ATM-jéből.

 

A Gazdahitel-Gazdakártya folyószámla jellegű hitel összege 1.000.000 forinttól – 15.000.000,- forintig terjedhet – 1 millió forintonként emelkedő összegben -, melynek futamideje 91 naptól 3 évig tarthat.

 

Hitelcél (a de minimis támogatásnak megfelelően): minden mezőgazdasági termék előállításával, hászattal, továbbá erdőgazdálkodással kapcsolatos forgóeszköz, beruházás finanszírozása, kivéve:

 

  • import áruk helyett hazai áru preferálása
  • mezőgazdasági termékek feldolgozása és forgalmazása
  • export tevékenység.

 

Bővebb információ a Gazdahitel-Gazdakártya konstrukció főbb kondícióira a vonatkozó Hirdetményében, illetve az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány Üzletszabályzatában található (lásd lent a csatolt dokumentumoknál).

 

A hitel igénybevételének további feltételeiről, kérelem benyújtásához szükséges dokumentumokról kérjük, érdeklődjön Kirendeltségeinkben, munkatársaink készséggel állnak az Ön rendelkezésére.

Csatolt dokumentumok:

Hirdetmények