1. Kezdőlap
  2. Vállalatok
  3. Hitelek
  4. Forgóeszköz hitel

Forgóeszköz hitel

A Takarékszövetkezet ügyfeleinek üzletmenetük átmeneti forrásigényének biztosítására, a felmerülő készletbeszerzéshez, nagyobb vevőkövetelések vagy hosszabb fizetési határidők finanszírozásához illetve áthidalásához nyújt ezzel a konstrukcióval megoldást, rugalmasan alkalmazkodva az ügyfelek igényeihez.

Megkönnyíti a kereskedelemben jellemző különböző akciók kihasználását (nagyobb mennyiség, különböző ár, korlátozott vásárlási időtartam).

 

A Forgóeszközhitel felhasználási célhoz kötött hitel, az Ügyfélnek elszámolási kötelezettsége van a Takarékszövetkezet felé.


A hitel futamideje maximum 1 év (365 nap).

 

A hitelforma a következő előnyöket nyújtja:
 

  • A hitelkeret nagysága (a fedezetektől függően) magasabb lehet a folyószámlahitelnél, és így rugalmasan alkalmazkodik a vállalkozás finanszírozási igényeihez.
  • A hitel akár készlet, vevőkövetelés, gép vagy ingatlan biztosíték mellett elérhető, függően a vállalkozás igényeitől és lehetőségeitől.
  • A hitel felvétele és törlesztése a vállalkozás folyószámláján történő jóváírással és terheléssel egyszerűen bonyolítható. A törlesztés igény szerint akár részletekben, akár a futamidő végén egyösszegben történhet, alkalmazkodva a cég bevételeinek érkezéséhez.
  • A kamatfizetés - a vállalkozás igényétől függően - a hitelszerződésben rögzítetten havonta vagy negyedévente történhet a folyószámla terhelésével.

 

A hitelt igényelheti minden jogi személyiségű, jogi személyiséggel nem rendelkező társaság és egyéni vállalkozó, aki a Takarékszövetkezetnél pénzforgalmi bankszámlával rendelkezik, hitelképessége a Takarékszövetkezet adósminősítése szerint megfelelő és rendelkezik az adósminősítéstől függően szükséges biztosítékokkal.

 

A hitel igénybevételének további feltételeiről, kérelem benyújtásához szükséges dokumentumokról kérjük, érdeklődjön Kirendeltségeinkben, munkatársaink készséggel állnak az Ön rendelkezésére.

 

A hiteldíj és egyéb költségek az adósminősítés és a fedezetek függvényében a mindenkori kondíciós lista szerint kerül megállapításra.

Hirdetmények